Евролига је саопштила вечерас да аргентински кошаркаш Факундо Кампацо још не може да игра за Црвену звезду у најквалитетнијем европском клупском такмичењу, преноси "Баскет њуз".

Кампацо је пре 15 дана потписао уговор са Црвеном звездом. Он је играо за српског и регионалног шампиона у АБА лиги против Борца и Сплита.

Међутим, аргентински кошаркаш још није наступио за "црвено-беле" у најквалитетнијем европском клупском такмичењу пошто Црвена звезда има привремену забрану регистрације играча за Евролигу.

Фото: КК Црвена звезда

 

Из Црвене звезде су пре неколико дана најавили да је београдски клуб урадио све што је Евролига тражила и да се очекује да забрана буде укинута после новогодишњих празника.

Ако забрана буде укинута Кампацо би могао да заигра за "црвено-беле" у наредном колу Евролиге против Валенсије, који је на програму у петак у Шпанији.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

- Проблем још није решен, тако да је и даље на снази мера, коју је Црвеној звезди изрекао независни финансијски панел и који клубу забрањује регистрацију играча и тренера. Очекујемо нове информације најкасније до следеће недеље - наводи се у одговору Евролиге сајту "Баскетњуз".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".