Оружар и асистент редитеља који су дали фатални револвер Алеку Болдвину су идентификовани после жалби неколико запослених на снимању који су изразили сумњу да је сигурност на ниском нивоу.

Пуцањ који је усмртио Халину Хачинс испаљен је из винтиџ Колт револвер, како сазнаје "Даилy Маил". Наиме, сцена се снимала тако што је Болдвин био окренут камери иза које је била Халина, а иза ње редитељ. Пошто је пуцањ изведен у близини камере од силине простресило је сниматељку и погодио редитеља.

Фото: Профимедиа

 

 

Оружарка Хана Гутирезе Рид и асистент Дејв Рид били су задужени за сигурност на снимању. Хана је радила на филму "Тхе Олд Wаy" са Николас Кејџом, а Рид је на многим филмским блокбастерима као што је "Тхе Матриx Релоадед".

Хана и Дејв нису желели да коментаришу случај за медије и тренутно нису подигнуте пријаве против њих, нити се воде као осумњичени, али полиција још увек ради на случају.

Фото: Профимедиа

 

 

Како пише "Даилy Маил", Хана је поставила три пиштоља, а Хол је узео Колт пиштољ и дао га глумцу. Наводи се да су рекли Болдвину да су у пиштољу "ћорци" и да је сигуран.

Подсетимо, Алек Болдвин пуцао је из реплике пиштоља на филмском сету у Новом Мексику и том приликом је убио Халину Хачинс и ранио режисера Џоела Соузу, саопштиле су локалне власти.

Фото: Профимедиа

 

 

Према наводима власти, Хачинсова је хеликоптером превезена у болницу Универзитета у Новом Мексику, где је проглашена мртвом, док је Соуза колима хитне помоћи одвезен у регионални медицински центар Кристус Ст. Винсент, где је прошао третман збрињавања због повреда.

Халина Хачинс умрла је од прострелне ране коју је задобила на снимању филма "Руст", а имала је 42 године. Халина је упуцана у импровизованој цркви на сету снимања филма.