После шест недеља поста следи прелазак на уобичајену исхрану, што укључује и празничну трпезу после божићног поста. Поставља се питање да ли је то шок за организам?
Др Нада Мацура, кардиолог у пензији и народна посланица покушала је да одговори на ово питање.
- Полагано у сваком случају не одједном. Треба прећи на неку лагану исхрану. Сутрашњи дан после причешћа, треба се полако враћати. Након божићне трпезе треба прећи на неку лагану пилетину и бела меса. Божићна трпеза не мора да буде пребогата. Оно што је основно у веровању је да човек мора да буде скроман и та скромност треба да нас одликују - рекла је Мацура гостујући на телевизији Курир.
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".