Posle šest nedelja posta sledi prelazak na uobičajenu ishranu, što uključuje i prazničnu trpezu posle božićnog posta. Postavlja se pitanje da li je to šok za organizam?

Dr Nada Macura, kardiolog u penziji i narodna poslanica pokušala je da odgovori na ovo pitanje.

Foto: A. Stanković

 

- Polagano u svakom slučaju ne odjednom. Treba preći na neku laganu ishranu. Sutrašnji dan posle pričešća, treba se polako vraćati. Nakon božićne trpeze treba preći na neku laganu piletinu i bela mesa. Božićna trpeza ne mora da bude prebogata. Ono što je osnovno u verovanju je da čovek mora da bude skroman i ta skromnost treba da nas odlikuju - rekla je Macura gostujući na televiziji Kurir.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".