Како ви држите чаше и шоље у ормарићу или комоди у кухињи? Да ли их слажете "нормално", окренуте нагоре или их "преврнете" да не улази прашина? О томе који од ова два начина је правилан, многи се не слажу, а ево шта кажу професионалци!

У анкети која је спроведена на Инстаграму, од укупно 10.020 учесника 5.315 је рекло да ставља чаше и шоље  ободом окренуте нагоре, док је 4.705 рекло да их увек преврне.

Стручњаци у области организације животног простора дали су своје мишљење, па тако навели неке разлоге "за" и "против" обе методе.

Преврнуте надоле

На овај начин ћете избећи да се скупља парашина, чак и ако посуђе држите у затвореним ормарићима. По речима Клер Ланган, која се бави производњом посуђа и стручњак је за трикове и савете у организацији кухиње и у кувању, ако су чаше "чврсте", односно од дебљег стакла, онда их треба окренути надоле.  Ово се посебно препоручује за оне које не користите толико често, па их складиштите у последњем реду на полици.

Фото: Профимедиа

 

А шта је са посуђем од осетљивог материјала?

Најосетљивији део стакленог посуђа је обично обод, због чега се чаше за вино (тачније оне са "ногицом", сталком...) обично чувају окренуте ободом нагоре. Пошто се овакво посуђе не користи свакодневно, као на пример чаше за воду, савет је да се држе на горњим полицама како би се избегао ризик да се случајно, приликом вађења других елемената, поломе.

Фото: Профимедиа

 

Најбоље место за складиштење

О овоме многи не размишљају, једноставно пређају чаше у слободан ормарић или висећи део. Међутим, најбоље и најпрактичније је да их држите у комоди изнад судопере. Зашто? Па тако ће вам увек бити при руци када желите да сипате чашу воде!

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".