Како преноси Ен-Би-Си Бостон, Брајан Волш је осуђен и за фалсификовање потврдних докумената и продају лажних слика Ендија Ворхола на интернету.

Наиме, он је, како се наводи у тадашњој оптужници, 2016. године узео аутентичне слике од пријатеља и користио њихове фотографије и документацију како би продао реплике на Ибеју (eBay).

Случај је откривен када је купац видео две слике Ендија Ворхола на Ибеју, са фотографијеом печата којим се потврђује аутентичност уметничког дела. Купац се договорио да те слике, део серије "Сенке", купи за 80.000 долара.

Међутим, након што их је преузео, откривено је да слике немају печат за потврду аутентичности и да платно изгледа ново. То је довело до истраге Еф-Би-Аја. 

Брајан Волш је ухапшен 2018. године, а током суђења признао је кривицу.

Он је у недељу ухапшен због ометања истраге у вези са нестанком његове супруге Ане Волш.

- Током истраге, полиција је имала довољно разлога да верује да је Анин супруг Брајан Волш починио кривично дело обмањивања полицијских истражитеља - рекао је тужилац округа Норфолк Мајкл Мориси.

Нестанак Ане Волш (39), мајке троје деце, истовремено су пријавили и њен супруг и послодавац у среду, три дана након што је, наводно, последњи пут виђена.

Чланови породице последњи пут су је видели око 4 сата ујутру 1. јануара, када је требало да оде на аеродром "Логан" у Бостону, одакле је имала лет за Вашингтон, где ради у агенцији за некретнине.

Она, међутим, није стигла до аеродрома, а локални шеф полиције је рекао да немају ни потврду да је ушла у возило којим је требало да иде до аеродрома. 

Полиција је затражила помоћ јавности у проналажењу Ане Волш.

(NBCBoston)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".