Српски дечак Стефан Стојановић и његов рођак Милош Стојановић рањени су у Готовуши код Штрпца, док су се враћали кући из шуме где су ишли по бадњак, када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац.

Фото: Косово онлајн

 

 

Међу познатим личностима које су се одазвале овој хуманитарној акцији је био познати певач Александар Цветковић, познатији као Сале Тропико. Екипа портала Србија Данас нашла се на лицу места и разговарала је са певачем.  Он је открио где се налазио у тренутку када је сазнао да су српски дечаци рањени и како је реаговао на ову ситуацију.

- Био сам у Будви и јако сам се растужио, то је ненормално шта се ради. Да као мали доживиш такву судбину, на месту које је такво, то је баш тужна ствар. Сви смо срцем уз њих. Овде смо да бисмо прикупили ту помоћ која је њима неопходна. Њима је првенствено потребно да знају да смо ми сви ту за њих - рекао је Сале, а затим прокоментарисао зашто се многе његове колеге нису одазвале овој хуманитарној акцији и зашто избегавају да коментаришу дешавања на Косову.

Фото: Принтскеин Јутјуб/Tropico Band

 

 

- То је до људи дефинитивно. Да ли немају емпатију или се боје не знам чега. То није у реду. Сваки човек треба да помогне, кад се некоме нешто лоше деси, а камоли кад се дешава у нашој земљи и када им је потребна помоћ - рекао је Сале, а онда се у разговор умешао организатор ове хуманитарне акције:

- Јуче смо се нас двојица видели и чули смо се путем видео позива са Милошем, старијим дечком који био упуцан. Чак му је (Сале) отпевао песму када га је видео на позиву. Дечко се одушевио и био је много срећан. Ја сам власник ове кафане и ретко је да неко овако изађе у сусрет - рекао је организатор, а онда је Сале прокоментарисао како је он доживео тај позив:

- Баш је било емотивно. Чудна нека ситуација. Нисам плакао, био сам срећан када сам видео његову срећу на лицу, када је угледао нас двоје заједно - рекао је Сале.

(Србија Данас)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".