Брајан Волш (47), супруг нестале Београђанке Ане Волш (39), наводно је одбио да полицији да сагласност да узме ДНК његове деце како би се утврдило да ли је крв пронађена у подруму њихове куће, као и на тепиху, тестери и деловима гардеробе Анина!

Како преносе амерички медији, с обзиром на то да други Анини сродници нису у Америци, једино преко биолошког материјала троје малишана старих од две до шест година, може да се потврди да ли трагови крви припадају њиховој мајци.

Сестра у Канади

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe

 

- Рођена сестра Ане Волш живи у Канади, а мајка у Београду. Деца су јој једини сродници на основу чијег ДНК би могло да се утврди да ли су крв у подруму, на поломљеном ножу, али и предметнима пронађеним на депонији, њени. За сада, Брајан Волш је, као једини законски заступник деце, одбио да да одобрење да им се узме ДНК - наводе они и спекулишу да очигледно супруг нестале Београђанке, који је у притвору због ометања истраге, покушава да одуговлачи са откривањем потпуне истине.

- Не искључује се могућност да ће у наставку целе истраге бити осумњичен и за убиство, али је кључна анализа трагова. Постоји могућност да суд одлучи да сам да налог да се узме биолошки материјал деце, али све то додатно компликује и одуговлачи поступак - пренели су амерички медији.

Миланка Љубичић, мајка нестале Београђанке истакла је за Курир да јој је веома чудно уколико су тачне тврдње да њен зет није дозволио да се узме ДНК њихових синова. - Претешко ми је све ово. Невероватно је да, ако Брајан жели да се моја ћерка нађе, да одбија да да ДНК дечице. Тако би скинуо сваку сумњу са себе, не знам сумњиво ми је све то. Али, ја и даље верујем да мој зет нема никакве везе са нестанком. То је човек који ми је спасио живот и просто ми је невероватно да је могао да јој науди - каже Миланка, која у Београду чека вести о ћерки.

Она каже и да се није чула са Брајаном од кад је њена ћерка нестала. - Он не зна српски, а ја не говорим енглески, и наша комуникација је увек текла тако што је неко морао да преводи - каже забринута мајка и додаје: - О унуцима не знам апсолутно ништа, и надам се да су добро и да су збринути.

Бебиситерка сведок

Фото: принтскрин Инстаграм, Јутјуб/Boston 25 News

 

Подсетимо, поред горепоменутих трагова, полиција је у истрази открила и да је Брајан Волш 12 година провео на психијатрији, као и да га је отац избацио из тестамента јер га је овај покрао, али и да су нестанак његове супруге 4. јануара пријавиле колеге из Вашингтона, а не он. Он је у првој изјави полицији рекао да је жену последњи пут видео у новогодишњој ноћи, 1. јануара, када га је пробудила и пољубила га јер је хитно због посла из Бостона морала у Вашингтон. Истражитељи су, међутим, открили да није говорио истину и да је Ана имала резервисану карту за 3. јануар.

Важан сведок у истрази могла би да буде и жена која је повремено долазила у кућу Волшових да чува децу и помаже у одржавању дома, јер је Ана већи део недеље проводила у Вашингтону.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".