Супруг Брајан Волш (47) ухапшен је и оптужен за ометање истраге и лагање.

Кобни 1. јануар

Ана Волш је била у свом дому нешто после поноћи, пре него што је наручила превоз до бостонског аеродрома Логан због лета за Вашингтон, где је радила. Није јасно ко је пријавио наводне детаље, а полиција није могла да их потврди, али су потврдили да је имала резервисан лет 3. јануара.

Фото: Принтскрин Инстаграм

 

Није прецизирала полиција ко је последњи видео Ану Волш, осим да је то био "члан породице". Наводно је њен муж спавао у време њеног наводног изласка из куће.

Дан После

Према полицији, телефон Ане Волш је последњи пут повезан са торњем у 3.14 ујутру 2. јануара. Њен телефон је тада искључен. Брајан Волш је изјавио да је посетио бар у оближњем Норвелу 2. јануара рано.

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe

 

Полиција је открила видео доказе да је Брајан Волш посетио радњу у Рокланду 2. јануара. Носио је хируршку маску и рукавице и купио је робу у вредности од 450 долара. Он је том приликом купио средства за чишћење, крпе и траку.

Послодавац тражи проверу - 4. јануар

Шеф обезбеђења послодавца позвао је полицију око 11.45, четвртог јануара да затражи проверу здравља. Том приликом је пријавио да је њен аутомобил у Вашингтону и да је последњи пут виђена неколико дана раније и да је компанија контактирала мужа. У том тренутку, муж још није пријавио нестанак.

Фото: Профимедиа, принтскрин Јутјуб

 

Полиција је разговарала са Брајаном у његовој кући где је он навео да је Ана у 6.30 ујутро на Нову годину отишла на посао у Вашингтон "и да се од тада није чуо са њом".

Потрага постаје јавна - 5. јануар

Полиција је петог јануара позвала јавност да им се обрати уколико има информација о томе где се налази. Објавили су да трагају за Аном Волш.

 

 

Пожар у старој кући - 6. јануар

Шеф полиције рекао је да су супруг, породица и пријатељи Ане Волш "потпуно сарађивали".

Запалио се бивши дом Волшових, а четири станара је успело да побегне пре озбиљних повреда.

Теренска претрага обустављена - 7. јануар

Локална и државна полиција саопштиле су да се обуставља дводневна претрага терена у шуми у близини куће Волшових. Вест о Анином нестанку се преплавиле мали Кохасет, иначе веома безбедан град, а стижу и до Србије.

Фото: Принтскрин Инстаграм/anawalshe, Принтскрин Јутјуб/CBS Boston, Принтскрин Твитер/@bobbywellison

 

Хапшење Брајана Волша - 8. јануар

Полиција се вратила у кућу Волшових да би извршила налог за претрес нешто после 9:20 ујутро. Ухапшен је Брајан Волш због сумње да је лагао током истраге и исту ометао.

Приликом претреса су пронађени пасоши на столу, као и новогодишња честитка Ане Волш.

Брајан испред судије - 9. јануар

Фото: Инстаграм/принтскрин/WCVB

 

Брајан Волш је оптужен, а изјаснио се да није крив ни по једној оптужби и одређена му је кауција од 500.000 долара. Следеће појављивање му је заказано за 9. фебруар.

Ово није био први сукоб са законом Брајана Волша. Претходно се 2021. године изјаснио кривим због преваре. Украо је слике Ендија Ворхола од колеге са факултета и наручио фалсификате. У тренутку нестанка Ане, он је био у кућном притвору са наногицом.

- Брајан је доследно радио на разбијању претходних навика своје породице и сви се радујемо новом поглављу његовог живота - написала је Ана у писму судији у јуну прошле године.

Фото: принтскрин Инстаграм, Јутјуб/Boston 25 News

 

Након смрти оца Брајана Волша 2018. године, дошло је до правне битке око наследства. Према судским документима је Брајан описан као насилни лажов. Нећак оца је победио у случају наслеђивања.

Траже се докази - 10. јануар

Приликом претреса смећа на северу Бостона пронађено је више предмета који су послати на тестирање, након чега ће се утврдити да ли имају доказну вредност. Осим тога, копали су и по контејнерима у стамбеном комплексу у којем живи мајка Брајана Волша.

Раније пријаве

 

 

- Нестала мама из Кохасета Ана Волш рекла је полицији Вашингтона да је Брајан Волш претио да ће убити њу и њене пријатеље - писао је на Твитеру локални новинар Боб Вард.

Он тврди да су постојали дубоки проблеми чак и пре него што су се Ана и Брајан верили. Брајан је, наводно, преко телефона претио Ани.

Супруга никада није сарађивала са полицијом па је овај случај затворен, а Брајан није оптужен. Бивши шеф полиције у Бостону Ден Лински је изјавио да су ове старе оптужбе веома значајне.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".