Италијанска полиција саопштила је данас да је у спектакуларној акцији карабињера и специјалне једнице ГИС ухапшен Матео Месина Денара звани Дијаболик, који је 30 година био у бекству.

Денара је ухапшен у једној приватној клиници. Истрагом која је довела до хапшења мафијашког боса Кастелветрана координирали су тужилац из Палерма Маурицио де Лусија и заменик тужиоца Паоло Гвидо, саопштила је италијанска новинска агенција АНСА.

Матео Месина Денаро ухапшен је у приватној клиници Ла Мадалена у Палерму.

Матео Месина Денаро је отишао у приватну клинику „да би прошао терапију“, саопштио је командант карабињера Пасквале Анђелосанто после хапшења шефа који су извршили припадници специјалне групе заједно са ГИС-ом.

Ко је Матео Месина Денара

Матео Месина Денара је син старог мафијашког боса Кастелветрана Чичиа, историјског савезника Тотоа Риине Корлеонесија.

Матео Месина Денаро био је у бекству од лета 1993. године, када је у писму написаном његовој тадашњој девојци, Анђели, након мафијашког масака у Риму, Милану и Фиренци, највио почетак његовог живота као Скерлет Пимпернел.

„Чућете за мене – писао јој је, наговештавајући да је свестан да ће његово име убрзо бити повезано са озбиљним крвопролићем – сликаће ме као ђавола, али све су то лажи”.

Фото: принтскрин Јутјуб/Ла Републица

 

 

Шеф мафије из Трапанија осуђен је на доживотни затвор за десетине убистава, укључујући и убиство малог Ђузепеа Ди Матеа, сина Пентита задављеног и раствореног у киселини после скоро две године заточеништва, за масакре из '92, који су коштали живота судије Фалконеа и Борселина, и за нападе 1993. у Милану, Фиренци и Риму.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Месина Денаро је била последња "прва величина" шефа сицилијанске мафије.

У његовом хапшење током 3 деценије учествовале су стотине полицајаца.

Данас је хватањем, окончано његово 30 година дуго бекство.

Матео Месина Денара спада у ред рекордних бегунаца попут оног његових верних савезника Тота Риине, који је избегао лисице чак 23 године, и Бернанда Провенцана, који је успео да избегне затвор чак 38 година.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".