Слађану Трајковићу, који је 15. децембра ухапшен у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице због сумње да је наводно починио ратни злочин, Основни суд у Приштини продужио је притвор за још два месеца, изјавио је данас адвокат Дејан Васић.

Он је за Косово онлајн рекао да ће већ данас уложити жалбу због прекршене равноправности страна у поступку и да ће тражити меру кућног притвора због здравственог стања Трајковића.

Васић је навео да првостепени суд није уважио аргументе одбране, чиме је прекршено начело равноправности страна у поступку. 

Фото: Приватна архива

 

- Тражићемо да жалбени суд преиначи ову меру у меру кућног притвора као што је до сада била пракса у суђењима за ратне злочине за лица која имају пребивалиште на КиМ -  рекао је Васић.

Навео је да је упутио на то да кривично дело ратног злочнина не спада у најтежа кривична дела, јер је највећа казна 15 година, док је највиши степен казне 25 година, што значи да је казна 10 година испод законског максимума. 

Фото: Танјуг/АП

 

Полиција такозваног Косова ухапсила је 15. децембра Слађана Трајковића, бившег полицајца, под сумњом да је починио ратни злочин 1999. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".