Цариници су у сарадњи са полицијом 13. јануара 2023. године на прелазу Шид спречили покушај кријумчарења готово 50.000 кријумчарених цигарета скривених у специјално направљеним шупљинама једног аутобуса који се из Призрена упутио ка Швајцарској.

Кријумчарење је откривено током редовне контроле возила на изласку из Србије, током које је коришћен и службени пас специјално обучен за откривање дувана и дуванских производа.

Пас је током контроле активно реаговао на простор у предњем делу аутобуса, одмах испод фабричке шупљине намењене за кревет возача, што је цариницима био довољан знак да га треба детаљније прегледати.

 

 

Простор је очигледно био смишљено конструисан, и запечаћен металном плочом залепљеном обојеним силиконом како би се што мање разликовао од остатка унутрашњости возила.

Баш на том месту, у специјално направљеном бункеру, откривено је 100 боксова цигарета марке плави Винстон са акцизним маркицама тзв. Косова.

Због тога је аутобус упућен на додатни преглед царинским мобилним скенером на чијем снимку су уочене неправилности и у резервоару за гориво.

Детаљним прегледом тог дела возила, констатовано је да је и он преправљан тако што је сечен и преграђен, те су у тој шупљини до које је било тешко доћи, цариници открили још 133 бокса исте марке цигарета.

Против 47-годишњег возача спроведен је хитан прекршајни поступак у суду у Сремској Митровици чији је исход новчана казна од 200.000 динара, заштитна мера трајног одузимања целокупног товара кријумчарене робе, као аутобуса који је преправљан са намером да послужи као средство за кријумчарење. 

(Управа царина)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".