Од сутра после подне до четвртка ујутру облачност која ће у Црној Гори условљавати изузетно обилне падавине, својом периферијом захватиће западне делове Косова и Метохије, као и југозападну Србију.

Упозорење се нарочито односи на област јужно од линије Прибој – Пријепоље – Сјеница – Нови Пазар, где ће пасти од 40 до 80 милиметара кише.

У том периоду снег се очекује само на највећим висинама изнад 1.500-1.600 метара, а у осталим крајевима Србије биће знатно мања количина падавина.

У кошавском подручју и на планинама дуваће јак и олујни јужни и југоисточни ветар са најјачим ударима на југу Баната и у југозападној Србији у уторак увече ноћу и у среду ујутро, када се очекују удари ветра преко 25 метара на сат.

Ванредни састанак због најављених обилних падавина

Сектор за ванредне ситуације МУП-а и предузећа "Србијаводе" одржали су састанак како би предузели мере и подигли систем на највиши ниво након најаве РХМЗ-а да ће сутра бити обилних падавина на југозападу и југу Србије, саопштио је МУП.

Они ће у наредним данима пратити развој ситуације на подручјима где су евидентирана критична места и подручја где су у току санациони радови.

Снег ће у петак од јутарњих сати почети да пада прво на југозападу Србије, а у току дана и у суботу и у осталим крајевима.

У западној, југозападној и југоисточној Србији стварање снежног покривача висине од 10 до 30 центиметара, највише на планинама, док ће се у Војводини, Београду и Поморављу формирати мањи снежни покривач.

(РТС)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".