Ен Јакрајутатип, шефица компаније ЈКН Глобал Гропу, и нова победница избора за Мис Универзума и Мис Сједињених Америчких Држава, нашле су се на мети критика корисника интернета који су уверени да је овогодишње такмичење намештено.

Избор се одвијао у америчком граду Њу Орлеансу, што је многима било врло сумњиво.

- Мис Универзум је таква превара. Све то је намештено. Могу да набројим пет других такмичарки које су више заслужиле круну - гласила је само једна у мору критика.

Фото: Профимедиа

 

 

Неколицина корисника Твитера тврдила је да се избор чинио непоштеним јер је наступ победнице Р'бони Габријел био „неуверљив” у поређењу с другим такмичаркама, на пример Мис Венецуеле Аманде Дудамел и Мис Доминиканске Републике Андреине Мартинез, прве и друге пратиље.

Оптужбе су уследиле након што је ЈКН Глобал Гроуп преузео организацију Мис Универзум за 20 милиона долара у октобру прошле године.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Након што је Р‘Бони Габријел прошле године проглашена за Мис САД, неколико других такмичарки оптужило је избор за фаворизовање и намештање такмичења у корист коначне победнице.

Мис Монтане из САД, Хедер Ли О‘Киф, тврдила је у видеу на ТикТоку да је "драма" почела када је главни спонзор такмичења објавио видео победнице избора у луксузном спа центру у власништву спонзора неколико сати након што је победила. Такође је рекла да постоји фотографија како фризирају победницу.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Стварно не можемо да кривимо ову девојку. и то је стварно тужно јер је њена изведба била невероватна и вероватно је могла поштено да победи. Проблем није у победи Р‘Бони Габријел. Проблем је у наводној корупцији организације Мис САД, рекла је у видеу на ТикТоку.

Ејми Емерих, извршни директор организације Мис Универзума, тврди да је „једна од четири највеће рачуноводствене фирме у САД обрадила резултате и верификовала процес“

Извршна директорка медија Ејми Емерих, сада извршна директорка организације Мис Универзума, решила је да се позабави тврдњама да је овогодишњи избор потенцијално намештен. Мис САД, Американка филипинског порекла Р'Бони Габриел, победила је на такмичењу у суботу.

Оптужбе су настале због Ане Јакрајутатип, нове власнице Мис Универзума, која такође има власништво над такмичењима за Мис САД.

Емерих осигурава да су тврдње у којима је мис Венецуела Аманда Дудамел наводно права победница неосноване. Речима ТМЗ -у, извршни директор је рекао следеће: „Једна од четири највеће рачуноводствене фирме у Сједињеним Државама обрадила је резултате и верификовала процес.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Емерих иде даље и каже да се тврдње приписују незнању: „Наводи о намештању Мис Универзума су лажни. Људи који кажу да је 'сумњиво' да ЈКН Глобал Гроуп поседује и Мис Универума и Мис САД нису упознати са историјом организација ."

Емерих је завршила своје изјаве рекавши да је Габриел била права победница: "Била је јака и посвећена такмичарка".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".