Риба је веома осетљива намирница, па је важно да препознате колико дуго стоји у витрини у маркету или на пијачној тезги, исто као када купујете месо.

Ево како да препознате да ли је свежа:

Свежа риба је сјајна, шкрге су црвене и осећа се мирис мора.

Што је њена кожа блеђа и мање сјајна – то је старија и сумњивијег квалитета.

Фото: Профимедиа

 

Када бирате рибу, погледајте њене очи, јер су свеже очи избуљене, провидне и сјајне, а зеница црна.

Уколико очи имају млечну боју и замућену рожњачу, онда је никако не купујте јер дефинитивно није свежа, а можда и покварена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".