Прогноза за Србију

У југозападној Србији (нарочито јужно од линије Прибој - Пријепоље - Сјеница - Нови Пазар), као и на западу Косова и Метохије претежно облачно са обилном кишом, пљусковима и грмљавином, на високим планинама изнад 1500 м и са снегом. У осталим крајевима променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала и уз знатно мању количину падавина, које ће бити чешће најпре рано ујутро, а затим увече и у току ноћи. Ветар умерен и јак, на планинама и у Банатуи са ударима олујне јачине, после подне у кошавском подручју у слабљењу. Најнижа температура од 4 до 12, а највиша од 12 до 20 степени. Упозорење: Удари ветра > 24 м/с, вероватноћа 90%. Киша са количином падавина већом од 60 л/м2 за 24х, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

Време у Београду

У Беграду топло и ветровито, а киша и пљускови могући су увече. Темература до 18 степени.

Прогноза за наредне дане

Четвртак 19.01.2023. Претежно облачно с кишом, на планинма и са снегом. Зона интензивних падавина са југозапада Србије и са запада Косова и Метохије изместиће се ка југоистоку и истоку Србије, где се очекује од 20 до 50 мм кише за 24 х. Почеће да дува северни и северозападни ветар, а температура ће бити у постепеном паду. Најнижа температура од 4 до 10, а највиша од 7 на северозападу до 15 на југоистоку. Упозорење: Киша са количином падавина већом од 40 л/м2 за 24х, вероватноћа 80%.

Петак 20.01.2023. Облачно и хладније са мешовитим падавинама (кишом и снегом), а у брдско-планинским пределима западне и југозападне Србије са снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак северозападни. Најнижа температура од 1 до 5 , а највиша од 4 до 9 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%.

Субота 21.01.2023. Облачно и хладно, киша се очекује углавном на истоку и североистоку Србије, а у осталим крајевима снег. У брдско-планинским пределима стварање/повећање висине снежног покривача за 10 до 30 цм. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, северни и североисточни. Најнижа температура од -1 до 2, а највиша дневна од 1 до 6 степени. Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача ≥10цм за 12х, вероватноћа 90%.

Прогноза времена за наредних пет дана (од 22.01.2023. до 26.01.2023.)

У недељу претежно облачно и суво, а затим поново се очекују мешовите падавине (киша и снег) уз максималну температуру од 0 до 5 степени у нижим пределима, на планинама са снегом. Поново ће почети да дува умерен и јак источни и југоисточни ветар, нарочито на југу Баната и у Поморављу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".