Брајан (47) је данас нешто после осам сати ујутру по локалном времену спроведен у Окружни суд Квинси где су прочитане нове оптужнице које му се стављају на терет.

- Намеравам да добијем овај случај на суду, а не у медијима, који су већ осудили господина Волша. Лако је оптужити кривично дело, а још лакше рећи да је неко то дело починио. Много је теже доказати, што ћемо видети да ли ће тужилаштво моћи - рекла је Трејси Мајнер за WБЗ ТВ.

Она је додала да случај против њеног клијента за наводно убиство мајке троје деце није јак, преноси Ројтерс.

Фото: Танјуг/АП

 

- По мом искуству, тамо где, као и овде, тужилаштво новинарима пушта такозване доказе пре него што ми их доставе, случај није толико јак - рекла је Мајнер.

 

 

Тужилаштво: Раскомадао тело и бацио га

Брајан је у судницу ушао са лисицама на рукама, а према извештајима репортера са лица места, имао је испразан израз лица током читавог поступка. Задржан је у притвору без могућности кауције.

Тужиоци га терете да је раскомадао тело своје супруге пре него што га је бацио. Навели су и да је спроведено ДНК тестирање предмета пронађених у контејнеру за смеће, укључујући папуче, марамице и скафандер.

Фото: принтскрин Инстаграм/анаwалсхе

 

- Уместо да затражи развод, верује се да је Брајан Волш раскомадао Ану Волш и одбацио њено тело - рекао је државни тужилац током саслушања.

Навео је да су торбе са Аниним стварима, као и средства за чишћење бачени у контејнер, али и ДНК остаци.

Саопштено је да су претресом 10 кеса за смеће које су бачене у Свампскоту пронађени пешкири, теписи, тестера, део огрлице коју је Ана раније носила, доказ о вакцинацији против ковида 19.

На Гуглу претраживао како да се реши тела

Брајан Волш је наводно дан након Аниног нестанка извршио бројне Гугл претраге на ај-педу свог сина које су се бавиле одбацивањем тела, укључујући "Колико дуго пре него што тело почне да мирише?" и "Растављање и најбољи начини за одлагање тела".

Фото: Принтскрин Инстаграм/анаwалсхе, Принтскрин Јутјуб/ЦБС Бостон, Гугл принтскрин

 

Он је, у данима после њеног нестанка, претраживао и "колико дуго ДНК материјал може да опстане", "може ли се идентитет утврдити преко поломљеног зуба", "како очистити дрвени под од крви", и друге сумњиве претраге.

Следеће појављивање пред судом заказано је за 9. фебруар.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".