У ноћи између 30. и 31. јула 1993. године, Лаушевић је у подгоричком кафићу "Епл", после туче у којој је учествовао са братом, усмртио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (21) и ранио Андрију Кажића. 

За двоструко убиство глумац је 1994. добио 13 година затвора које је издржавао у црногорском Спужу, као и у Пожаревцу. Пуштен је 1998. године, потом се одселио у САД, а у Србију се вратио 2013. године.

Према догађајима који су далеке 1993. потресли целу Југославију и глумчевој књизи "Година прође, дан никад" снимљена је серија "Пад", у којој је улогу Лаушевића одиграо популарни глумац Милан Марић, а "Нпортал.рс" је решио да прелиста богату архиву "Новости" и у наредним данима ћемо објављивати серијал текстова о том случају (све делове серијала - Жарко Лаушевић убиство можете да прочитате на овом линку).

Фото: Репринт Вечерње Новости

 

У првом делу серијала могли сте видети како је изгледао први новински текст објављен после злочина, у којем су се нашле исповести особља локала у којем је дошло до пуцњаве.

Читаоци "Вечерњих новости" имали су далеке 1993. године прилике да виде и фотографије настале у Подгорици.

Фото: Репринт Вечерње Новости

 

На првој фотографији из архиве "Новости", у оквиру овог текста, види се место злочина - кафић "Епл", који је усликан после обрачуна.

Друга фотографија приказује полицијску станицу у који је Лаушевић приведен после пуцњаве.

*"Нпортал.рс" је решио да направи реконструкцију овог драматичног догађаја и да из архиве у неколико серијала, које ћете моћи да читате у наредним данима, извуче старе новинске текстове и снимке из тог времена.*

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".