И ДАЉЕ ништа не знам о мојој Ани, све чекам да ми се јави, неки инстинкт ме тера да верујем да је она жива. То ме и држи у животу. Ово је јуче за "Новости" изјавила Миланка Љубичић, мајка Ане Волш (39) која је нестала 1. јануара у Бостону, где је засновала породицу.

Пре непуних недељу дана њен супруг Брајан (47) оптужен је за убиство, након што је претходно био ухапшен због сумње да је ометао полицијску истрагу након пријаве нестанка рођене Београђанке. 

Миланка и даље не може да верује да је Брајан био способан да почини злочин. Каже да је информације о томе шта се дешава у поступку пред америчким правосуђем до сада добијала само путем медија. Међутим, по свој прилици она ће све оно што је интересује, а за шта постоје званична документа, моћи ускоро да добије.

- Јуче ујутру су ме позвали из Министарства спољних послова - каже Миланка. - Нисам давала никакву изјаву него сам потписала папире којима се тражи од суда у Бостону да ми пошаљу све што имају о случају нестанка моје Ане. 

Фото: Инстаграм/принтскрин

 

 

Миланка наводи и да јој нико није понудио да пред судом у САД има свог адвоката, тачније пуномоћника који ће да заступа интересе Анине породице. Ту мисли на себе и на своју старију ћерку Александру која живи у Канади. 

На питање да ли је Александра спремна да преузме бригу о Анина три сина старих шест, четири и две године, Миланка каже да је било речи о томе, али отом-потом:

- Видећемо шта ће бити по овом питању. Мислим да би ту највећи проблем могла да буде чињеница што дечаци имају америчко држављанство, а моја ћерка канадско и српско. 

Тројица дечака су након Брајановог хапшења неколико дана провели код његове мајке, да би их затим преузели из надлежне социјалне установе. Малишани су према ономе што пишу амерички медији заједно, нису их раздвојили јер би то представљало додатну трауму за њих.

Фото: Принтскрин Инстаграм

 

 

Честитка стигла пре пар дана

МИЛАНКА Љубичић јуче нам је рекла да је пре неколико дана добила божићну и новогодишњу честитку, коју јој је ћерка послала 19. децембра прошле године. Такве честитке добило је још неколико чланова њихове уже породице. 

- Честитка је са сликама на којима су Ана, Брајан и дечаци. Потписали су је моја ћерка и зет. На сликама су насмејани, Боже као да је све у најбољем реду.

Недавно су Анини пријатељи упутили молбу надлежнима да дечаке не раздвајају, уколико би их сместили у неку хранитељску породицу, а Наташа Скај, која води једну фондацију чији је члан била и Ана, казала је да је спремна да она преузме бригу о деци. 

СВАКА ПОМОЋ

МИЛАНКА Љубичић, мајка Београђанке Ане Волш за чије је убиство у САД оптужен њен супруг, потписала је захтев за прибављање званичиног извештаја о нестанку њене ћерке у САД и свих потребних докумената у вези с тим случајем, саопштило је Министарство спољних послова. Како је наведено, Министарство је по хитном поступку тај захтев упутило Генералном конзулату Србије у Њујорку на даље поступање, односно прибављање потребних извештаја и података о предметном случају од надлежних органа САД

Протекле среде Брајан Волш се по други пут нашао пред судом, када је тужитељка прочитала низ доказа који га терете за најтежи злочин.
Према ономе што се тврди, он је од 1. јануара, када је Ана последњи пут виђена, па све до 4. када је пријављен њен нестанак, преко синовљевог ајпеда тражио информације на интернету које се односе на то како прикрити злочин. Поред тога, интересовало га је и колико мора да прође од нестанка блиске особе како би могла да се наследи њена имовина.

Фото: Танјуг/АП

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".