- Када је Ана била у Београду у периоду новембар-децембар рекла ми је да жели да више времена проводи са децом. Поменула је и Брајана. Рекла је да се променио. Да је одсутан, замишљен и да то више не може да поднесе... - прича за "Блиц" у својој најпотреснијој исповести до сада Миланка Љубичић, мајка Ане Волш, Београђанке која је нестала у новогодишњој ноћи у Америци, а коју је, како се основано сумња, брутално убио супруг Брајан.

Сломљена од бола, погнуте главе, Миланка је нам је отворила врата свог дома и једва изустила...

- Данас је 20. дан да ја не знам ништа о свом детету...

Фото: Инстаграм/принтскрин

 

 

Миланка је за "Блиц" причала о Ани, њеном браку са Брајаном, али и потрази за њеном ћерком. Наглас је изговарала своје мисли, тумачила информације које је прочитала у медијима, јер како каже, само из медија сазнаје шта се дешава. И после свега жели да верује да ће добити лепу вест; живи за то да још само једном чује глас своје ћерке и не губи наду, иако је сваким даном та нада све тања.

- Ја сам била тамо (у Америци) три пута, све заједно 16 месеци. Много сам времена проводила са Брајаном и њом. Он је бринуо о њој, деци, мени... Ана се смејала стално. Он се смејао стално. Никада не бих помислила да може да јој науди. Ја могу да разумем и да се посвађају, али да јој учини нешто тако страшно, да се реши тела... - прича Миланка сломљена од туге.

"Брајан је чудан и замишљен"

Миланка је кроз вишесатни разговор са нама тумачила догађаје који су претходили Анином нестанку, али које у време дешавања није разумела као црвено светло. Мислила је да Брајан и Ана имају проблеме, а да су ти проблеми због Анине жеље да више времена проводи са децом, док је Брајан био против.

- Она је била са старијом сестром у Београду и тада ми је Ана једном приликом поменула да је Брајан чудан и замишљен и да она то више не може да поднесе и да жели да више времена проводи са децом - прича нам Миланка.

Фото: Принтскрин Инстаграм

 

 

Тада је предложила да пође са Аном у Америку, али јој ћерка није одговорила. Двадесетак дана касније, Ана јој је послала нестрпљиве поруке у којима је моли да дође колико следећег дана. Грубом игром судбине, Миланка није могла јер је морала да узме терапију од доктора. Предложила јој је да дође два дана касније... Ана јој је рекла да ипак не мора.

- Мучи ме и прогања што нисам одмах отишла. Можда се ништа од овога не би десило. Можда бих спречила нешто - дрхтавим гласом нам прича Миланка, која се потом осврће на њен боравак у Америци, у кући Ане и Брајана.

"Брајан се много угојио, не знам шта му је"

- Видела сам Брајана сада на сликама, много се угојио. Сасвим је другачији! Не знам шта му се догодило. Када сам била тамо, он је био главни кувар. Спремао је ручак констатно, а Ана је радила. Долазила је увече кући, пресвлачила се и правила палачинке. Њене палачинке су најбоље на свету! Смејала се стално. Док сам била тамо проводила сам највише времена са њеним најмлађим дететом и Брајаном који је радио од куће. Али знате, ја сам једва чекала да видим своју Ану. Иако сам била тамо са свима њима, знала сам да се осећам усамљено, јер Брајан је стално био за рачунаром, јер је радио. Ана на послу. Старија деца у вртићу... - прича нам Миланка.

Затим се осврће се на Брајанову мајку.

- Нас две се нисмо ни достојно упознале. Када сам отишла тамо она је рекла да не може да се поздравља због короне. Било је договорено да се видимо на ручку, али мени је тада било нешто лоше. После тога наш сусрет се више никада није поменуо. Мени Ана није ништа лоше рекла за њу - каже Миланка.

Дрхтавим гласом описује своју ћерку.

- Она је дете какво се једном рађа. Увек насмејана, срећна, амбициозна. Не могу вам описати колико воли своју децу, каква је са њима. Колико год да је уморна она ће се играти са њима, бити уз њих - прича нам Миланка.

Фото: Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

 

"Не знам да ли ћу преживети ако вести буду страшне"

Миланка додаје да не може да разуме да је Брајан, с ким је Ана делила кору хлеба, бринула о деци и кога је волела и о томе свима причала, могао да јој науди.

- Ја то не могу да разумем, не могу да разумем да моје дете ако је трпело насиље није могло да се обрати полицији. Не могу да прихватим да ју је Брајан убио и да се решио тела. Не могу да прихватим то! Ето, тако, помишљам и волела бих да је Ана покупила своја документа и побегла јер јој је доста свега. Знате, ја само желим да доживим да је чујем. Ако вести буду страшне, ја... Ја не знам да ли ћу преживети! - сломљена од туге прича Миланка.

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe/Јутјуб/WCVB Channel 5 Boston

 

 

Веома је болесна и због тога није у стању да брине о својим унуцима. Ипак, истиче да је Анина старија сестра рекла да ће она бринути о деци, али да чека да види шта ће бити са истрагом.

- Важно је да деца буду заједно, да одрастају заједно. Ако је Брајан наудио Ани, он је у секунди уништио своју породицу! - скрхана од бола прича Миланка.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".