Пеле је открио детаље последњег разговора који је водио с легендарним Небојшом Глоговцем, који нас је прерано напустио.

- Мени је жао што се он и ја нисмо боље упознали. Познавали смо се, шалили смо се, он на мој, ја на његов рачун. Увек сам се радовао када га сретнем. Чули смо се мање од недељу дана пре него што је преминуо. Тај разговор ме је посебно дирнуо. Када сам чуо да је болестан и да је у озбиљном здравственом стању, позвао сам га телефоном - присетио се Пеле.

Глумац је потом открио да је Глоговац тада разговарао у свом стилу и звучао је витално, као да се не суочава са тешком болешћу.

Фото: А. Станковић

 

- Рекао сам му: "Ајде, немој да се фолираш, шта се излежаваш. Ти си Глоговац, ти си глог, јак, жилав… немој ту да ми се мазиш". Приметио сам у његовом гласу нешто. То је оно кад неко направи паузу, а ви имате осећај да су му кренуле сузе. То ми је остало у сећању, запамтио сам тај моменат. Као да је преиспитивао себе. А није било потребе, он је био чиста душа, био је добар човек. Велика глимачка појава и заиста добар човек. Колико је мало добрих људи, је л’ да? Он је био посебан у сваком смислу, и као човек и као уметник. Тако вам је то, по правилу добри људи одлазе пре неких других људи. Али, остаје сећање“, испричао је Драган Петровић Пеле за "Балкан инфо".

Подсетимо, Небојша Глоговац преминуо је 9. фебруара 2018. године од карцинома плућа у 49. години.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".