Често се чини да деца тестирају наше границе и разумљиво је да свако од нас дође у искушење да виче и љути се, али стручњак за родитељство открио је разлог зашто никада не би требало да називамо децу "неваљалом". Цсила Лов, мајка двоје деце из Аустралије, али и стручњак за родитељство, каже да добро зна како је када деца не слушају, преноси "Тхе Сун".

Она наводи да су сви родитељи склони да буду фрустрирани и да је најлакше да се носимо са несташлуком једноставно означавањем детета као "лошег“ или "несташног“.

Међутим, из перспективе детета, то што га називају "неваљалим", наводи их на помисао да га родитељи једино виде као некога ко прави проблеме.

Фото: Профимедиа

 

- Ово има огроман утицај на њихово самопоштовање, њихова пријатељства и њихов однос с вама – каже она.

Цсила каже да, када стално етикетирамо на одређени начин, не само да ће почети да верују у то, већ ће се и понашати у складу с тим.

Биће потребно много напорног рада и унутрашњег излечења де се поништи ово укорењено уверење.

Убрзо су уследили бројни коментари људи који су тврдили да им је било потребно много времена да се одупру од етикете коју су добили од родитеља током одрастања.

- Дуго сам се борила да будем у очима своји родитеља боља, али без успеха и даље сам погрешно схваћена - написала је једна корисница "Тик Тока".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".