Андреа Бонафедеа ухапсили су карабињери по налогу судских власти у Палерму, главном граду Сицилије.

Када је полиција ухапсила Матеа Месина Денара прошле недеље на клиници у Палерму где је примао хемотерапију, користио је личну карту са Бонафедеовим именом и његовом фотографијом.

Бонафеде је осумњичен да је био члан Коза Ностре, познате сицилијанске мафије, и помогао је Денару да изведе улогу главног мафијашког боса. Наводи у налогу за хапшење кажу да је 60-годишњи бегунац, користећи идентитет Бонафедеа, могао да се креће по Италији и да избегне полицију, као и да приступи медицинским услугама, а да није открио свој прави идентитет.

Истражитељи сумњају да је Бонафеде такође добио 20.000 евра од мафијашког боса да купи кућу на западној Сицилији која је служила као једно од његових скровишта, преноси Скај њуз. Полиција у граду Кампобело ди Мазара на западу Сицилије претресла је најмање три куће које су користили мафијаши у последњих неколико месеци.

Приликом претреса заплењени су рачуни авио карата, рачуни из скупих ресторана, накит и постери из филмова попут Кума и Џокера.

Пронашли су и црну Алфа Ромео Ђулијету коју је возио Месина, као и Бонафедеова идентификациона документа, наводи се у налогу за хапшење.

Подсетимо, Месина Денаро је у бекству од 1993. године и осуђен је у одсуству на доживотни затвор за убиства која је починио почетком 1990-их.

Фото: Танјуг/АП

 

Осуђен је за планирање бомбашких напада 1992. године – у једном у којем је убијен главни италијански судија за борбу против мафије Ђовани Фалконе, а у другом у којем је два месеца касније убијен судија Паоло Борселино.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".