Преузела га је докторка ветеринарске медицине Мирјана Дубовечак, власница Ветеринарске станице у Руменци.

- Она ће да сноси све трошкове око збрињавања и лечења Доре. Пас је успешно пребачен из Кикинде већ у понедељак увече. Докторка нам је рекла да ће три Дорине ноге лечити и покушати да их спасе, док ће једна морати да буде ампутирана  - саопштило је Удружење за заштиту животиња "Васка” из Кикинде које је и алармирало јавност о случају злостављања пса у околини града.

Подсетимо, тешко повређеног и измученог пса на периферији Кикинде, на викендици која се налази од града према Накову, власница куће затекла је са тешко повређеним ногама. Претпоставља се да су биле везане, највероватније, жицом.

Фото: Удружење "Васка"

 

- На ногама су видљиве тешке ране, а једна је, највероватније, поломљена и на њу не може да се ослони. Како је проценио ветеринар, лабрадору највероватније следи ампутација ноге. Случај смо пријавили полицији у Кикинди и ветеринарској инспекцији. Ангажовали смо и ветеринара да прегледа пса и пружи му помоћ, који је констатовао да је на две ноге већ наступила некроза, јер су озбиљно остећени мишићи и лигаменти. Пас је добио антибиотике и средство против болова. Контактирали смо клинику у Београду где нам је речено да ће, по свему судећи, највероватније бити потребно ампутирати све четири ноге, а ми се сада надамо да се то, ипак, неће догодити. Било нам је предложено да се пас успава, како се не би даље мучио, ако не пронађемо смештај. На срећу, сада имамо боље вести - саопштило је Удружење за заштиту животиња „Васка” из Кикинде, које је у јуче апеловало на суграђане и љубитеље животиња да понуде смештај, ако могу.

Ово је други случај мучења и злостављања животиња у Кикинди. Прошле године је тешко повређана женка пулина, са жицом око врата пронађена у џаку, на периферију града. По њој је удружење за заштиту животиња добило име.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".