Горан Михајловић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода и Дејан Владиковић, хидролог Републичког хидрометеоролошког завода говорили су о хидролошкој ситуацији у Србији, али су најавили и нове снежне падавине.

"Хидролошка ситуација се поправља. На већини поплављених подручја имамо побољшање, осим на Сави код Шапца. Ту ће се полако и успорено спуштати тај водостај. Код Ибра неће бити значајнијих компликација", екао је Владиковић.

А Михајловић је рекао да снег може пасти сваког тренутка.

- Снег можемо очекивати већ у току дана. Пре свега у брдско планинским, а потом и у нижим пределима. Петак и суботу би се падавине интезивирале. Очекује се 10 до 15 центиметара снега. Уживаћемо у зимским чаролијама -, рекао је Михајловић и додао да то што се снег оволико дуго чекао није толико необично и да су се сличне временске прилике дешавале и раније.

- Памћење је доста варљиво. Није ништа необично ово што се дешава. Подсетићу вас да у зиму 2012., такође нисмо имали посебно ниске температуре. Дешавало се и претходних година да немамо обилног снега, мада постоји тренд у протеклих 30 година глобалног смањења температура -, каже Михајловић.

(Мондо)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".