Пасуљ није само популарна намирница код нас, већ у целом свету. Због састојака које у себи садржи, кључно је у борби против бројних болести. То је један од разлога због чега га је што пре потребно укључити у јеловник.

Пасуљ садржи влакна која снижавају ниво холестерола и убрзавају пробавне процесе. Ово јело може бити врло корисно уколико га комбинујете са вежбањем и уколико желите да смршате, једите га неколико пута недељно. 

Због спорог варења је погодан за мршављење.

Потребни састојци:

  • 450 г пасуља (тетовац или градиштанац)
  • 2 главице црног лука
  • 1 струк празилука
  • 2 ловорова листа
  • 300 г сувог меса (ребарца)
  • 1 кашичица црвене млевене паприка
  • 1/2 кашичице млевеног бибера
  • 1 кашика биљног зачина
  • 2 кашике брашна
  • 30 мл уља
  • по укусу соли

Начин припреме:

Потребно је најпре пасуљ очистити, опрати и потопити га у хладну воду увече пре кувања. Ујутру ставити да се кува, пустити да проври, па кувати око десетак минута. Процедити прву воду, па пасуљ налити топлом водом. Исецкати ситније 2 главице црног лука, па додати пасуљу, као и 2 ловорова листа.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

Очистите и исеците шаргарепу на колутове, па пропржите са луком и додајте пасуљу. Можете по жељи додати суво месо или ребра. Кувати око сат и по до два сата (у зависности од врсте пасуља). По потреби додати још воде, у зависности колико чорбаст пасуљ желите.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

Кад се пасуљ скува, направити запршку. Загрејате уље у тигању, додајте брашно,па пажљиво пропржити водећи рачуна да не загори. Мало прохладити, па додати млевену паприку. Водите рачуна да приликом спања добро промешате запршку у пасуљу. Додати биљни зачин по укусу и кувајте још 5 минута и искључити.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".