- Своје учешће у овој причи и серији, сам видео као неко ко је представник прошлог века у коме се дешавао цео распад система. И сам догађај који се описује "Пад" има неки телоп који нас упућује на време деведесетих година. Склони смо забораву, па нам је потребно нешто да нас упућује на то. У склопу тог времена, један догађај који је променио живот тог човека, али и других који су нестали, у том моменту и наши животи су се битно променили и сломили - започиње причу за Цветковић.

- Све што радите има једну дозу професионализма у ономе што је ваш посао, али све што је везано за ову причу и роман има једну дугачију врту одговорности. Имам једну личну одоговорност према ауторима, пре свега према Жарку Лаушевићу, његовом животу, односу према животу, нашем пријатељству, а потом и према свим ауторима који су стварали серију "Пад". То је један посебан облик емотивности и одговорности.

Фото: Д. Миловановић

 

На питање ли је разговарао са Жарком о овој серији, глумац је рекао да се њих двојица чују довољно често да могу о разним стварима да причају.

Цветковић каже да није променио поглед на ову причу кроз рад на серији.

- Стекао сам другачију слику, кад сам видео себе. Овде се не ради о форензичкој реконструкцији, већ о уметничком погледу на свет једног редитеља и сценариста. Због тога је та слика другачија од оне коју сам ја створио живећи у том времену. Другачија је била жеља. Хтео сам да направим своје виђење догађаја који је послужио као мотив у једном смислу.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".