- Svoje učešće u ovoj priči i seriji, sam video kao neko ko je predstavnik prošlog veka u kome se dešavao ceo raspad sistema. I sam događaj koji se opisuje "Pad" ima neki telop koji nas upućuje na vreme devedesetih godina. Skloni smo zaboravu, pa nam je potrebno nešto da nas upućuje na to. U sklopu tog vremena, jedan događaj koji je promenio život tog čoveka, ali i drugih koji su nestali, u tom momentu i naši životi su se bitno promenili i slomili - započinje priču za Cvetković.

- Sve što radite ima jednu dozu profesionalizma u onome što je vaš posao, ali sve što je vezano za ovu priču i roman ima jednu dugačiju vrtu odgovornosti. Imam jednu ličnu odogovornost prema autorima, pre svega prema Žarku Lauševiću, njegovom životu, odnosu prema životu, našem prijateljstvu, a potom i prema svim autorima koji su stvarali seriju "Pad". To je jedan poseban oblik emotivnosti i odgovornosti.

Foto: D. Milovanović

 

Na pitanje li je razgovarao sa Žarkom o ovoj seriji, glumac je rekao da se njih dvojica čuju dovoljno često da mogu o raznim stvarima da pričaju.

Cvetković kaže da nije promenio pogled na ovu priču kroz rad na seriji.

- Stekao sam drugačiju sliku, kad sam video sebe. Ovde se ne radi o forenzičkoj rekonstrukciji, već o umetničkom pogledu na svet jednog reditelja i scenarista. Zbog toga je ta slika drugačija od one koju sam ja stvorio živeći u tom vremenu. Drugačija je bila želja. Hteo sam da napravim svoje viđenje događaja koji je poslužio kao motiv u jednom smislu.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".