На свом каналу “Вултетова сваштара”, он је израчунао све трошкове, месечна примања, режије али и додатне трошкове које свака породица има.

- Ако муж и жена раде, зарађују око 4.500 евра месечно. Узео сам неки просек, наравно, има брачних парова који зарађују и више. Ако су на вишој позицији, у некој јакој компанији, као што је Бош, онда имају и пет и по хиљада евра – навео је овај јутјубер у свом видео снимку.

Додао је да, ипак, има и оних који зарађују мање.

Фото: AP Photo/Michael Probst/Зоран Јовановић Мачак/Петар Милошевић

 

- Дечији додатак за двоје деце износи 440 евра. Па су приходи просечног домаћинства укупно 4.940 евра - испричао је Вуле.

За најам стана у Немачкој породица од четири члана мора да издвоји око 1.200 евра, а трошкови режија су 250 евра, док ће месечни издатак за храну, према његовом искуству, бити око хиљаду евра.

Објаснио је и колико износе трошкови осигурања, горива и сервиса за аутомобил ако живите у Немачкој, али и колико један пушач месечно потроши на цигарете.

- Кутија од 20 цигарета кошта осам евра, ако их купујете сваки дан, месечно ћете потрошити 240 евра или 480 евра ако су у породици два пушача. Тада сте у минусу и требаће вам додатни посао за тај трошак - објаснио је.

За одлазак на путовање за годишњи одмор треба издвојити око 500 евра, сваки месец како би се довољно уштедело. На крају је рекао да пензија може да буде јако добра у Немачкој, а може се добро зарадити и на продаји стана и новцем који је уложен у животно осигурање. Целу његову детаљну анализу аспеката живота у Немачкој можете послушати у видеу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".