Саме по себи, биљке смањују ниво нервне напетости у једном дому, а фикус бенџамин захтева да буде смештен у десној зони, како би имао позитиван утицај на вас, ваш дом и ваше укућане.

Према Фенг Шуи филозофији, фикус бенџамин се осећа као код куће када је смештен у југоисточни део стана, одакле помаже свим укућанима да мудро размишљају, доносе промишљене одлуке и забораве на агресију. Такође, овај фикус промовише мир и хармонију у породици, савршено исправљајући људске недостатке. У његовом присуству, људи ће се осећати сигурније, док ће они који су мало лакомислени постати мирнији и разумнији.

У дневном боравку, овај фикус ће одиграти кључну улогу, јер ће, осим што ће га декорисати, створити повољну климу за разговор и уживање. Такође, овај фикус привлачи и новац за породицу, уколико се нађе у кухињском простору, одакле вас штити од глади и немаштине.

Фото: Профимедиа

 

Осим приватних домова, фикус је идеални декор и за пословне просторе, ако је смештен у југоисточном делу или поред радног стола.

Фенг Шуи вам говори да фикус задржите даље од североистока, југозапада или централних делова својих простора.

Наравно, уколико желите да вам фикус донесе све ове добробити, веома је битно да буде здрав па самим тим, ви морате много водити рачуна о њему. Осим заливања, морате га чистити и од прашине, а никако не сме бити остављен у саксији поливан тек с времена на време. Фикус бенџамин је биљка која воли пространство и природну светлост, што такође морате узети у обзир.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".