Млади глумац Лука Грбић (22) своју прву улогу остварио је у филму "Јужни ветар", а тренутно један од најталентованијих и најперспективнијих глумаца млађе генерације.

За своју прву улогу добио је награду за дебитанта године на фестивалу „Филмски сусрети“ у Нишу.

Фото: АТА имагес

 

Када је снимао први део Јужног ветра имао је само 18 година, и тек је био матурант Прве београдске гимназије, а истовремено је био студент Факултета драмских уметности. Након тога, уследиле су улоге у серијама "Бисер Бојане", "Кошаре", као и "Тајне винове лозе".

Фото: АТА имагес

 

Међутим, мало је познато да је он наш најпаметнији глумац. Када је уписао средњу школу, Лука је почео да волонтира у НТЦ центру и ту је сазнао за Менсу - организацију која окупља особе са искључиво високим степеном интелигенције. Лука је урадио тест и дошао до 156 ИQ, како је рекао у једном интервју, до оне границе до које ради овај тест. Тако је постао члан Менсе.

Фото: АТА имагес

 

- Да. По упису у средњу школу, почео сам да волонтирам у НТЦ центру. Преко оснивача овог програма учења Ранка Рајовића чуо сам за Менсу. Одлучио сам покушам. Ниједан резултат ме не би поразио. Први пут нисам прошао и фалила су ми три бода. Знао сам да ће следећи пут бити боље и остварио сам резултат 156, до границе до које се мери овај тест. Отишао сам на први састанак и упознао врло занимљиве људе - рекао је својевремено Лука Грбић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Снимање филма ''Јужни ветар''

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".