Mladi glumac Luka Grbić (22) svoju prvu ulogu ostvario je u filmu "Južni vetar", a trenutno jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije.

Za svoju prvu ulogu dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu „Filmski susreti“ u Nišu.

Foto: ATA images

 

Kada je snimao prvi deo Južnog vetra imao je samo 18 godina, i tek je bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno je bio student Fakulteta dramskih umetnosti. Nakon toga, usledile su uloge u serijama "Biser Bojane", "Košare", kao i "Tajne vinove loze".

Foto: ATA images

 

Međutim, malo je poznato da je on naš najpametniji glumac. Kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu - organizaciju koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i došao do 156 IQ, kako je rekao u jednom intervju, do one granice do koje radi ovaj test. Tako je postao član Mense.

Foto: ATA images

 

- Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je svojevremeno Luka Grbić.

BONUS GALERIJA: Snimanje filma ''Južni vetar''

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".