После месец дана истражних радњи, у вези са случајем смрти четворогодишњег детета, након што је у вртићу прогутало жир, прикупљања документације, инспекцијских извештаја и обдукционог налаза Основно јавно тужилаштво у Владичином Хану наставља поступак прикупљања информација због сумње да је дежурна васпитачица у вртићу починила кривично дело "напуштање немоћног лица".

Тужилац Драган Николић каже за "Новости" да ћу у наредном периоду бити саслушани сви актери и прикупљати се додатне информације.

- Даљу истрагу у вези са смрћу дечака који је преминуо након што је у вртићу прогутао жир водићемо у правцу доказивања сумње да је дежурна васпитачица у вртићу "Чаролија" починила поменуто кривично дело - каже Николић.

Он није хтео да износи у јавност детаље извештаја просветне и медицинске инспекције, а за обдукцију каже да је потврђено да је реч о насилној смрти и да је дете преминуло услед гушења.

Подсећамо да је крајем децембра прошле године четворогодишње дете преминуло у Нишу, након што је у вртићу под засада необјављеним околностима прогутало жир. Дежурна васпитачица је раније суспендована до завршетка поступка.

Транспорт

Подсећамо да је Хитна помоћ из Владичиног Хана брзо стигла, дете је најпре збринуто у Сурдулици, а затим транспортовано у Ниш где је преминуло. Тамо је и утврђено да је дете прогутало жир.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".