Прослављена новинарка Мира Адања Полак (80) већ деценијама важи за једно од омиљених ТВ лица, а она је позната по томе што спада у познате личности које не причају често о свом приватном животу.

О њеној дугој и успешној каријери све је познато, али ни највернији обожаваоци не знају много о њеној породици. Мира Адања Полак засновала ју је са Мартином Дарком Полаком, угледним ракетним инжењером.

 

 

Како је својевремено испричала, једном приликом она је одложила интервју са америчким политичаром Хенријем Кисинџером и вратила се у Србију само због Полака.

– Када сам, рецимо, имала заказан интервју са Кисинџером, мој супруг је затражио од мене да сместа седнем у авион и да се из Њујорка вратим кући. То сам и урадила, а испоставило се да сам таквом одлуком обезбедила код саговорника могућност да интервју добијем следећи пут. То су ти слатки и горки ризици нашег посла – поделила је.

Писало се и да се "није смирила док није родила дете", а како је и сама једном објаснила, у томе је успела из деветог покушаја.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Према Мириним речима, супруг је глава њихове куће.

– Зна се ко је у кући најстарији, муж, ко други. Муж је глава куће и то поштујем. Мислим да је у основи свих брачних размирица управо тај исфорсирани сукоб надлежности, та потреба неких жена да, без икаквог истинског разлога, преузимају на себе прерогативе који припадају мушкарцима. Зашто, чему, па улоге су одавно подељене! Свако нек игра своју и – мир у кући – истакла је у једном интервјуу.

Она је тада објаснила и да је свесна да овакво мишљење није популарно.

– Кажем то по цену да ме оптуже да сам конзервативна и традиционална. Ја се никада ни са једним мушкарцем нисам надметала и зато, ваљда, никада нисам ни доживела од њих понижење или неку другу непријатност – рекла је Мира Адања Полак.

 

 

Како је истакла, њен супруг није много заинтересован за њене емисије, као ни њен син и троје унучића.

Како је и сама причала, њихов син Марко на свет је стигао после осам побачаја, а она га је васпитавала онако како је научила у сопственој кући.

– Не знам, мислим да сам била добар родитељ. Онако како су васпитали мене, сестру и брата, тако сам и ја васпитала своје дете. Тешко је одупрети се моделу који сте добили од родитеља, а нешто, право да вам кажем, и не видим да је био лош. Можда сам ту и тамо штогод морала да осавременим, али у основи то је то. Поштовала сам право сина на сопствено мишљење, нисам му се мешала у живот, нисам натурала савете, настојала сам, а и данас се трудим да му помогнем кад год то од мене затражи – изјавила је новинарка.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Она је додала и да "снају поштује, а унуку обожава". Штавише, у унуци често види себе, нарочито у друштвеним ситуацијама, а у једној је била сигурна да је девојчица много тога наследила од ње.

– Биле смо нас две на једном дечјем рођендану и тада сам је видела у акцији. Ушла је на непознат терен, међу непознате људе, у секунди је нашла човека коме ће да се успентра на крило и који ће да јој исече парче торте. Када сам видела како се снашла, рекла сам у себи: "Ово је генетика" – испричала је.

(Глоси)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".