Једна занимљива прича долази нам из Египта, земље познате по својој древној цивилизацији и историјским артефактима. 

У Каиру је недавно пронађено девет кипова који припадају извесном Месију, који је живео пре око 4.300 године.

О изненађујућим открићима научника први је писао аргентински дневник "Диарио Оле". Тему су брзо преузели и други страни медији, што је допрло и до самог доктора Захија Хаваса - председника групе која проводи истраживање у Египту.

Фото: Профимедиа

 

- Археолози су током истраживања у Египту отишли до степенасте пирамиде Сакаре. Готово 15 метара под земљом пронашли су антички саркофаг. Унутра је било мумифицирано тело прекривено златом.

Осим тела, у близини су пронашли и девет кипова, а према натпису на вратима зграде њихов власник се звао Меси. И новинарима није требало пуно времена да то повежу с Лионелом Месијем. Девет статуа Месија у Египту, читамо у Спорту.

 

 

- На истом месту где смо пронашли кипове била су лажна врата која припадају извесном Месију. Не онај који је освојио Светско првенство, него други. Овај Меси живео је пре отприлике 4.300 година - написао је др Захи Хавас на свом Инстаграм профилу.

Људи на друштвеним мрежама, чувши за ова открића, почели су да пишу о неочекиваној случајности.

"Дакле, Меси има 4.300 година? Имамо Месија за још неколико Светских првенстава", гласи један од коментара.

Фото: Профимедиа

 

"Пре 4.300 година уместо Златних лопти додељивале су се статуе. То значи да је Меси освојио 16 Златних лопти", шалили су се корисници испод записа археолога.

Свакако ово је још једно од невероватних открића у Египту. Биће занимљиво пратити шта ће се још открити "под песком" ове историјски једне од најбогатијих земаља света. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(спортспорт.ба)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".