Свако име има своје неке приписане карактерне особине. Кроз тумачење њиховог значења открићете шта то име крије. Верује се да одређена имена доносе срећу, храброст и мудрост особи која их носи.

Најбитније је да је дете здраво, а брига око пола детета је мање важна, јер ћетега волети свим срцем којег год да је пола. Но, када откријете да је беба женског пола, онда вам одмах на памет падају женска имена за бебе.

Фото: Профимедиа

 

 

Углавном већ имате неке идеје како бисте желели да се зове ваша девојчица, проблем може бити што име за девојчицу треба да се допадне и оцу и мајци, па ту може доћи до разних компликација.

Имена могу бити симболична, можете дати име по некој драгој особи, то може бити лик из књиге, или просто, име које вам се допада.

Када је у питању избор имена, најбоље је да слушате свој осећај. Можда ћете знати име бебе први пут кад је угледате. Слушајте своју интуицију и то је један од најбољих начина да изаберете име које ће вам одговарати.

Ова женска имена имају моћну симболику и верује се да доносе срећан живот:

1. Александра

У преводу са грчког ово име се тумачи као "заштитница", а верује се да је особа која га поседује храбра, снажна и да може да се заштити од негативне енергије. Име се тумачи као достојанствен о и племенито, а особи која га носи не одузима нежност и склад.

Верује се да је Александра страсна жена са полетном енергијом. Она увек иде напред, храбро ка својим циљевима и осваја неприступачне висине.

Њено друго име је мир, јер у сваки конфликт тежи да донесе склад.

 
 

2. Маргарита

Име грчког порекла које се преводи као "бисер" - мистериозно име које носи особа са посебном енергијом и невероватном интуицијом.

Има лидерске способности, независна је, храбра и самопоуздана. Искреност је њена највећа врлина и уве тежи да изнесе истину на видело.

Отворена је и радознала, али и флексибилна и уздржана.

3. Викторија

Значење овог имена је победница. Она је рођени победник, увек одлучна да успе, има снажан и ведар карактер и верује у себе.

Верује се да њена вера у победу постаје штит против негативности, а њена снажна воља помаже да се избори са свим препрекама.

Више воли да ради самостално и одличан је лидер. Ослања се на своју снагу, интелект и бистар ум. За њу не постоје нерешиви изазови.

Фото: Профимедиа

 

 

4. Дарија

Преводи се као "снажна" или "она која поседује добро". За Дарију се везују особине попут искрености, оданости и лакоће и брзине при доношењу одлука.

Врло је одговорна, весела, позитивна и друштвена. Привлачи пажњу и лако остварује контакт.

5. Ирина

У преводу са грчког Ирина значи "мир" и "спокој". Верује се да ово име носи снажну енергију, уинтуицију и унутрашњу снагу и спокој.

Жена са овим именом је активна, љубазна, уравнотежена и организована.

Снага воље помаже јој да брзо доноси одлуке и ризикује паметни.

Повезује се са особинама енергичности, узбудљиве природе, спољашње и унутрашње лепоте.