Запушен одвод у кухињи уме да створи веома неугодну ситуацију у вашем дому. Међутим, постоји неколико корисних трикова који ће брзо решити овај проблем.

Стручњаци препоручују да прокувате воду и сипате је у одвод од судопере. Након 15 минута урадите исто, али овог пута са леденом водом. Врела вода ће "отопити" наслаге које су се нахватале на цевима, а хладна ће их испрати.

Фото: Профимедиа

 

Када су цеви мало више зачепљене сипајте шољу алкохолног сирћета у одвод, пустите да одстоји 30 минута, а затим исперите врућом водом.

Треће решење је такође намирница коју има свако домаћинство, а која се показала као ефикасно средство за чишћење. Реч је, наравно, осоди бикарбони.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lekovite Biljke

 

Соду бикарбону многи стручњаци за чишћење сматрају фантастичним средством за уклањање тврдокорних флека у нечистоћа у кухињи и купатилу.

Она се такође може користити за отчепљивање судопере, а најбоље је када се комбинује са алкохолним сирћетом.

Прво сипајте лонац вреле воде у одвод. Пажљиво, кашиком, сипајте пола шоље соде бикарбоне и оставите да тако одстоји неколико минута. Залијте шољом алкохолног сирћета и са још мало вруће воде. Оставите 5-10 минута. Исперите кључалом водом. Требало би да се чује хемијска реакција која се јавља када се ове две намирнице комбинују, налик 'гргољењу'. То је знак да су сода и сирће урадили посао, истичу стручњаци.

БОНУС ВИДЕО: