Био је вероватно најомиљенији Србин у бившој Југославији, а ретки су они који нису знали ко је Минимакс. У својој емисији угостио је готово све естрадне звезде, популарне глумце и личности о којима је јавност тада брујала. Минимакс је створио и многе наше познате личности, управо он је био тај који је Брени додао "Лепа", а сви су га волели јер је био шармантан и оштроуман.

Фото: Архива Новости

 

 

Давне 1967. године покренуо је своју радио емисију "Минимакс" - минимум говора, максимум музике. По тој емисији добио је и чувени надимак, а сваку је започињао са "Драги моји и драге моје", а завршавао са "Ћао, нема више"

- Свој живот бих могао да испричам за седам сати, али и за седам минута с обзиром на то да је доста узбудљив и занимљив, али без неких много значајних догађаја - тврдио је он.

Телевизија му је донела нови степен популарности, а емисије "Од главе до пете", "Минимаксовизија", "Недеља код Минимакса" и друге биле су веома гледане. Јавности је тако успевао да представи многе личности са естраде, пре свега народне певачице и певаче, али се са њима није дружио.

Фото: Архива Новости

 

 

- Не сећам се да је неки певач или било ко са естраде икада ушао у моју кућу. Јер, посао је једно, а приватност друго - рекао је водитељ својевремено.

Но, иако је сарађивао са естрадом, није увек имао лепе речи за народне певаче. Када су деведесетих били протести против режима Слободана Милошевића, било је приметно да су на њима глумци, али да народних певача нема.

- У сред ове гужве око протеста студената и коалиције Заједно када су ме питали зашто не преотестују народњаци него само глумци ја сам рекао да глумци протестују зато што им је лоше, зато што лоше живе, зато што су завршили факултете зато што су високо образовани и зато што су велики уметници као Милена Дравић која је недавно ушла у Енциклопедију светског филма, а која живи у солитеру и вози југа - рекао је у даху Минимакс и додао:

Фото: Сарић С.

 

 

- Певачи не протестују јер имају куће, базене, виле, викендице. Не протестују јер им је добро и највероватније моле Бога да остане овај систем и овај режим и ово стање што дуже. Рекао сам чисту истину. То су људи који су у младости вероватно живели врло скромно, били су гладни и жедни. Сад су дошли до неких великих пара и сад би да се то и види и не види. И да буду богати и да то људи знају, а да опет могу да изађу пред студенте и да кажу - ја сам уз вас. Међутим, не може баш све.

Минимакс није волео статус познате личности, јер се увек трудио да води нормалан живот, а то је сигурно оно зашто га људи и данас радо помињу.

- Људи често мисле да познате личности живе другачије од осталих. Тако се изненаде кад ме недељом виде на пијаци како исто као и они вучем џак кромпира. Али, то је сасвим нормално и чини ми се да је добро што ја за све ове године нисам поверовао да сам нешто посебно. Сећам се да сам још у гимназији написао да бих највише волео да постанем нормалан и поштен човек, јер је таквих најмање - сматрао је он.

Фото: Анђела Стевановић

 

 

Први пут се оженио када је имао само 22 године, а током овог 12 година дугог брака добио је првог сина, Игора. Након развода од прве супруге, водитељ је решио да по други пут стане пред олтар, а љубав са Биљаном потрајала је све док их њена смрт 2004. године није раставила.

Када се разболео, Кемал Монтено и Арсен Дедић су му, како се писало, помогли и побринули се да му обезбеде место у болници у Падови.  Јетра му је потпуно отказала, извршена му је трансплантација, а у исто време су његовој супрузи Биљани дијагностиковали малигни тумор четвртог стадијума који је већ захватио кости. Преминуо је месец и нешто дана после супруге, не знајући да га она већ негде тамо чека.

Минимакс је иза себе оставио ћерку Ана и два сина Игора и Владимира, ког српска јавност зна као члана музичког састава "Сха-Ила".

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".