Ненад Османовић и Александар Симић под називом "Дуо Гранд" изводе концептуално несвакидашњу песму "Вива ла вида", а идеја да се два прошлогодишња кандидата нађу на фестивалу "Песма за Евровизију" припада креативном директору Саши Поповићу кој је јавно рекао да ће Александра Симића, младог оперског певача, кандидовати за трку за одлазак у Европу.

Поповић је испунио обећање, а сада је открио и како је до овог пројекта дошло и шта очекује да ће се десити.

- Песму "Вива ла вида" сам од Нинослава Адемовића купио 2010. године, чувао сам је 12 година док се није појавио Александар, који одлично пева оперу и који се тако представио током такмичења. У песми постоје такве деонице, а њему се придружио Ненад, који одлично пева све жанрове. Идеја је била моја, а и јавно сам обећао да ћу их послати - каже Поповић.

Фото: В. Данилов

 

 

- Тада сам купио од Адемовића око 20 песама и не сећам се колико је све коштало, али ова песма је мој поклон момцима, док ће све остало платити Гранд продукција. Још не знамо колико ће све коштати, али спремамо им наступ и све како приличи таквом фестивалу.

Дуетска песма у којој разговарају богаташ и сиромах, славећи на крају живот, за неколико дана има преко 50.000 прегледа, али и брдо опречних коментара. Док једни на Јутјубу хвале ову идеју и концепт, постоје они који су нумеру назвали „Opera са Ибарске магистрале“. Поповић ову ситуацију коментарише искусно, на себи својствен начин.

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Видео сам опречне коментаре, некима се свиђа, а некима не, али негативне коментаре пишу припадници конкурентских табора и они којима се свиђа нека друга песма. На тај начин скрећу пажњу на оно што они мисле да би требало да нас представља на Евровизији. То је сасвим нормално - каже Саша, који тврди да међу такмичарима треба да постоји и нешто овакво.

- Поред 32 песме треба да постоји и једна оваква песма која је другачија, па нека публика одлучи. Немамо ми велика очекивања, важно је да се деца промовишу, мислим да нећу ићи на РТС, већ ћу их бодрити од куће - завршава Поповић.

(Ало)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".