Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, као и због тежине кривичног дела и висине запрећене казне, који би могли да доведу до узнемирења јавности.

Р. Ш. се наредбом о спровођењу истраге на терет ставља кривично дело Тешко убиство у покушају.

Сумња се да је, након вербалне свађе са оцем и мајком око луфтирања дневне собе, Р. Ш. отишао до кухиње и узео нож, а потом се вратио до дневне собе и оцу задао две убодне ране у пределу грудног коша, а мајци убодну рану у пределу леве стране врата.

Отац је успео да осумњиченог обори на под, где му је задао неколико удараца у главу, али није успео да му одузме нож, након чега се осумњичени са ножем у руци удаљио са лица места, али је убрзо лишен слободе.

Његов отац задобио је том приликом лаку телесну повреду у виду две убодне ране, док је мајка задобила тешку телесну повреду у виду убодне ране у пределу врата.

Тужилаштво ће у току истраге испитати оштећене, сведоке и наложити психијатријско вештачење осумњиченог, медицинско вештачење телесних повреда оштећених и предузети друге потребне доказне радње.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".