Како сазнајемо, отац и ћерка су ишли ка манастиру у Злоту и ту су се заглавили на путу. Преноћили су у аутомобилу.

Спасиоци су их лоцирали и захваљујући снимцима ЈП „Ресавска пећина“. Запослени ЈП „Ресавска пећина“ вратили су камере и видели да је џип Драгана наплатну станицу на улазу у „Лисине“ прешао у 16.36. били су на водопаду „Велики бук“, на коме се са ћеркицом задржао око пола сата.

Камере су већ у 17.10 забележиле да излазе из заштићеног подручја „Лисине“. Џип је последњи пут виђен је на скретању за планину Бељаницу.

Фото: ЈП "Ресавска пећина"

 

- Пошто је већ пао мрак, по светлима аутомобила видело се да су скренули лево и отишли према планини Бељаници. Полиција је погледала снимак и потврдила да је реч о Драгану и његовој ћеркици Милици. Како је „Лисинама“ снег десетак сантиметара, на Бељаници је снежни прекривач још виши. Такође, они који не познају ову планину, лако могу да залутају – наводи за „Новости“ Ана Богдановић, директорка ЈП „Ресавска поећина“.

Она додаје да по овом времену никако није требало да крене за Зајечар преко Бељанице, јер је пут опасан, клизав и чак и теренска возила лако могу да склизну или да се заглаве.

Фото: ЈП "Ресавска пећина"

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".