Kako saznajemo, otac i ćerka su išli ka manastiru u Zlotu i tu su se zaglavili na putu. Prenoćili su u automobilu.

Spasioci su ih locirali i zahvaljujući snimcima JP „Resavska pećina“. Zaposleni JP „Resavska pećina“ vratili su kamere i videli da je džip Dragana naplatnu stanicu na ulazu u „Lisine“ prešao u 16.36. bili su na vodopadu „Veliki buk“, na kome se sa ćerkicom zadržao oko pola sata.

Kamere su već u 17.10 zabeležile da izlaze iz zaštićenog područja „Lisine“. DŽip je poslednji put viđen je na skretanju za planinu Beljanicu.

Foto: JP "Resavska pećina"

 

- Pošto je već pao mrak, po svetlima automobila videlo se da su skrenuli levo i otišli prema planini Beljanici. Policija je pogledala snimak i potvrdila da je reč o Draganu i njegovoj ćerkici Milici. Kako je „Lisinama“ sneg desetak santimetara, na Beljanici je snežni prekrivač još viši. Takođe, oni koji ne poznaju ovu planinu, lako mogu da zalutaju – navodi za „Novosti“ Ana Bogdanović, direktorka JP „Resavska poećina“.

Ona dodaje da po ovom vremenu nikako nije trebalo da krene za Zaječar preko Beljanice, jer je put opasan, klizav i čak i terenska vozila lako mogu da skliznu ili da se zaglave.

Foto: JP "Resavska pećina"

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".