Овај отац и ћеркица пронађени су јуче након што се цела Србија дигла на ноге како би били пронађени. Како прича, они су у четвртак кренули у Зајечар као и сваке друге недеље како би ћеркицу одвезао код мајке са којом живи.

- Имали смо времена и кренули да посетимо Лисине водопаде, тамо смо се дивно провели. Упалио сам навигацију ка Злоту, хтео сам да узмем мед који сам наручио. Никада нисам био тамо, пратио сам навигацију све време - прича наш саговорник.

Тада креће права драма овог родитеља и његове шестогодишње ћерке.

Фото: Приватна архива

 

- Кренули смо канјоном, било је снега али је пут био расчишћен. Ту је била једна раскрсница која води ка манастиру Мали Стјеник и ту пут постаје гори. Већ ту сам почео да се ломим да ли да се вратим или наставим даље. Тада је наишао један џип са приколицом, који се спуштао са тог пута. Када сам видео њега, било ми је лакше и наставио сам даље. После два километра насадио сам се на снег, било је око 19.30 сати - прича он.

Како каже, пробао је све како би извукао ауто из снега, али било је безуспешно.

- Милица је била храбра у почетку, али када сам јој рекао да не можемо да се извучемо и да морамо да преспавамо у колима мало се истраумирала. Причала је да хоће да иде код мајке, али убрзо сам јој све лепо објаснио - каже овај отац.

Фото: ЈП "Ресавска пећина", Новости, Приватна Архива

 

Он додаје да је девојчица, док је он покушавао да их избави све време била у колима.

- Смишљали смо идеје и давао сам јој извештај. Тада сам јој и рекао да не могу да нас избавим, она се успаничила али смо то убрзо и решили. Слушали смо радио, чак је и залепила косу у жваку на седишту па смо и то решавали.. Цртала је, играли смо икс окс - додаје наш саговорник.

Како каже, убрзо су заспали. Спавали су, како објашњава, максимално три, четири сата.

Фото: Новости

 

- Не можете да спавате у таквој ситуацији, а притом константно чујете мотор који ради. Нико није наишао за све то време. Око осам сати ујутру изашли смо из кола и тражили помоћ. Прво смо отишли до неког викенд насеља, али тамо нисмо никога затекли. Затим смо кренули путем којим смо дошли и ту смо наишли на Ловачки дом. Ту су била два момка, дали су нам храну и након тога смо се њиховим колима довезли до наших - објашњава Драган.

Он додаје да је девојчица сада код мајке.

- Уморна је. Ова ситуација сигурно ће јој остати запамћена, али не верујем да ће јој остати у памћењу као траума - додаје он.

Фото: ЈП "Ресавска пећина"

 

Такође, Драган жели да се захвали свим људима који су учествовали у њиховој потрази.

- Захваљујем се свима који су нас тражили, полицији, горској служби, медијима.. Као и свима који су се у потрагу укључили самоиницијативно - каже Драган.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".