Писмо је послато у фебруару 1916. године, а недавно је стигло на адресу у улици Хамлет у јужном Лондону, и то на велико изненађење људи који сада живе на тој адреси.

- Видели смо на писму да је година била '16., али смо мислили да је реч о 2016. години, но онда смо уочили да је на маркици био краљ, а не краљица и схватили смо да је реч о 1916. години - рекао је Финлеј Глен за Си Ен Ен.

Глен је рекао како су писмо добили прије две године, али су га тек недавно отворили када га је однео у локално удружење историчара како би га они детаљно проучили. На коверти се налази маркица Џорџа В, а писмо је послато током Првог светског рата.

Фото: Профимедиа

 

- Када смо схватили да је веома старо, помислили смо да је у реду да га отворимо - рекао је Глен и успут се извинио ако је тиме прекршио закон који каже да је забрањено отварати пошту адресирану на другу особу.

Писмо је, нажалост, доста тужно. У њему је наведена извесна Кејти која је била супруга локалног предузетника Освалда Марша. Написала га је Кристабел Менел, ћерки трговца чајем Хенрија Тјука Менела док је њена породица била на одмору у Бату, на западу Енглеске. У писму стоји да се она осећа ужасно и да је болесна.

Зашто писмо никада није стигло на адресу, то ће за сада остати мистерија. Из поште су рекли како се овакве ствари догађају врло ретко и да не знају зашто је писмо толико дуго путовало.