Наташа Џонстон (28), професионална шетачица паса из Велике Британије, шетала је осам паса када су је почетком јануара напали и растргли у енглеском граду Кетерхаму. Проглашена је мртвом на лицу места, пишу британски медији.

Несрећна девојка преминула је од “вишеструких дубоких рана задобијених од уједа паса у пределу врата” и повреда вена на врату, саопштено је на суду у Сарију.

Обдукцијом је утврђено да је жена искрварила насмрт јер јој је била покидана лева југуларна вена, главни венски крвни суд горње половине тела, који доводи венску крв богату угљен-диоксидом из главе, врата, горњих екстремитета и органа грудног коша у десну преткомору срца.

 

 

Осам паса које је шетала је задржано на форензичким тестовима, а полиција каже да ниједан не припада некој од забрањених раса у Великој Британији. Како се наводи, један од паса је и женка Шива, тешка чак 70 килограма. Она припада реткој немачкој раси леонбергер, која подсећа на шарпланинца, али се сматра мирном и лојалном, преноси Метро.

За сада није познато да ли је Шива напала Наташу, али сведоци тврде да су најмање четири пса кидисала.

Породица и пријатељи кажу да је Наташа обожавала псе и да је имала велико искуство са њима.

– Она дефинитивно није била нова у том послу, чак напротив. Одувек их је волела , а посебно је обожавала своје псе и стално причала о њима. Изгледала је заиста пресрећно што има прилику да шета псе у Лондону, стављала је снимке паса на свој Снапцхат. Заиста је ироничан начин на који је убијена, нека је Бог благослови – испричала је једна другарица, која је желела да остане анонимна за Дејли мејл.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".