Подсетимо, летелица је током прошлог викенда нестала са радара и покренута је потрага за њом. Авион са шест седишта "Цесна 340" полетео је у суботу за главни град Манилу када је изгубио контакт са контролом ваздушног саобраћаја само неколико минута након што је напустио међународни аеродром Бикол у провинцији Албај, саопштила је управа за цивилно ваздухопловство Филипина (ЦААП).

Лоциран је дан касније, а ваздухопловне власти су у уторак позитивно идентификовале олупину у забрањеној зони на вулкану, која је тренутно под степеном узбуне 2 или „умереним немирима“.

Градоначелник Балдо потврдио је за ЦНН Филипини да су тела двојице чланова посаде Филипина и двојице аустралијских држављана пронађена у среду поподне.

Филипинске власти су раније идентификовале путнике као пилота Руфина Џејмса Кризостома млађег, члана посаде Џоела Мартина и аустралијске техничке консултанате Сајмона Чиперфилда и Картија Сантанама. Сва четворица били су запослени у компанији Енерги Девелопмент Цорп., геотермалној компанији са седиштем у Манили, каже Ричард Тантоко, председник фирме и главни оперативни директор.

 

 

Тела страдалих мушкараца пронађена су на вулкану вулкану Маунт Мејо, преноси ЦНН.

Олупина се налазила на надморској висини од 1.800 метра. Међутим, кишни услови, ризици од клизишта и умерени ниво вулканских немира компликовали су напоре у потрази, наводи ЦААП.

ЦААП је раније саопштила да је авион можда скренуо са стазе, напомињући да је мање вероватно да је узрок инцидента квар летелице или недостатак искуства пилота. 

 

 

У међувремену, званичници су на брифингу за штампу рекли да срушена Цесна није имала „црну кутију“ или снимач података о лету јер није испуњавала услове за тежину да би била опремљена овим апаратом.

- Потреба за црном кутијом зависи од броја путника у авиону - рекао је у четвртак шеф канцеларије за управљање ванредним ситуацијама у Албеју за јавну безбедност Седрик Даеп за филипински ЦНН.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".