Podsetimo, letelica je tokom prošlog vikenda nestala sa radara i pokrenuta je potraga za njom. Avion sa šest sedišta "Cesna 340" poleteo je u subotu za glavni grad Manilu kada je izgubio kontakt sa kontrolom vazdušnog saobraćaja samo nekoliko minuta nakon što je napustio međunarodni aerodrom Bikol u provinciji Albaj, saopštila je uprava za civilno vazduhoplovstvo Filipina (CAAP).

Lociran je dan kasnije, a vazduhoplovne vlasti su u utorak pozitivno identifikovale olupinu u zabranjenoj zoni na vulkanu, koja je trenutno pod stepenom uzbune 2 ili „umerenim nemirima“.

Gradonačelnik Baldo potvrdio je za CNN Filipini da su tela dvojice članova posade Filipina i dvojice australijskih državljana pronađena u sredu popodne.

Filipinske vlasti su ranije identifikovale putnike kao pilota Rufina DŽejmsa Krizostoma mlađeg, člana posade DŽoela Martina i australijske tehničke konsultanate Sajmona Čiperfilda i Kartija Santanama. Sva četvorica bili su zaposleni u kompaniji Energi Development Corp., geotermalnoj kompaniji sa sedištem u Manili, kaže Ričard Tantoko, predsednik firme i glavni operativni direktor.

 

 

Tela stradalih muškaraca pronađena su na vulkanu vulkanu Maunt Mejo, prenosi CNN.

Olupina se nalazila na nadmorskoj visini od 1.800 metra. Međutim, kišni uslovi, rizici od klizišta i umereni nivo vulkanskih nemira komplikovali su napore u potrazi, navodi CAAP.

CAAP je ranije saopštila da je avion možda skrenuo sa staze, napominjući da je manje verovatno da je uzrok incidenta kvar letelice ili nedostatak iskustva pilota. 

 

 

U međuvremenu, zvaničnici su na brifingu za štampu rekli da srušena Cesna nije imala „crnu kutiju“ ili snimač podataka o letu jer nije ispunjavala uslove za težinu da bi bila opremljena ovim aparatom.

- Potreba za crnom kutijom zavisi od broja putnika u avionu - rekao je u četvrtak šef kancelarije za upravljanje vanrednim situacijama u Albeju za javnu bezbednost Sedrik Daep za filipinski CNN.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".