Славни глумац Боривој Бора Кандић рођен је 1961. године у Мостару, а када је имао седам година, преселио се са родитељима у Београд.

Завршио је економску школу, па се определио за глуму. Пре самог глумачког позива, у животу је одгледао само две преставе. 

Глуму је дипломирао у Новом Саду код професора Бранка Плеше, а паралелно је примљен и на Акадмију у Београду где је остао до краја студија. Улога  Вука Караџића га је прославила, али  му је живот приредио низ удараца због којих је глумац кривио  самог себе.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Без рукавица

 

Боривој је био ожењен Машом, ћерком глумца Карла Булића, нажалост брак се брзо завршио, а како је био авантуриста, оженио се Елизабетом, а на крају и Љубицом, која је такође глумица. Давне 1998. је отишао у Аустралију због једне жене и тамо је живео у Перту, Мелбурну и Сиднеју. Развео се 2007. и вратио у Србију.

Велику трагедију је доживео са својом животном љубави, Анокм Пренк која му је најпре била школска другарица, али  је живот имао суров план за њих. Ана је погинула, а издахнула му је на рукама док су седели на задњем седишту аутомобила којим је управљао заједнички пријатељ. Она је тада била трудна, а Бора се никад није опоравио након тога и рекао је како никад неће имати децу.

Био је велики љубитељ паса,, па је сам за себе говорио да је кучкар: 

- Помажем пријатељу у овом кафићу, у једну руку се и дружимо, а и он ми даје малу накнаду. Дођем свако јутро пре осам, мало почистим, припремим столове пре него што пристигну гости. Није то много посла, нити нешто од чега бих могао да живим. Мене издржава мајка. Од њене пензије преживљавам. А живим сам, са псом, откад сам се развео - рекао је у свом последњем интервјуу.

Своје дане је проводио у кафићу на Зеленом венцу, а преминуо је у 59. години у сиромаштву.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".