Slavni glumac Borivoj Bora Kandić rođen je 1961. godine u Mostaru, a kada je imao sedam godina, preselio se sa roditeljima u Beograd.

Završio je ekonomsku školu, pa se opredelio za glumu. Pre samog glumačkog poziva, u životu je odgledao samo dve prestave. 

Glumu je diplomirao u Novom Sadu kod profesora Branka Pleše, a paralelno je primljen i na Akadmiju u Beogradu gde je ostao do kraja studija. Uloga  Vuka Karadžića ga je proslavila, ali  mu je život priredio niz udaraca zbog kojih je glumac krivio  samog sebe.

Foto: Printskrin/Jutjub/Bez rukavica

 

Borivoj je bio oženjen Mašom, ćerkom glumca Karla Bulića, nažalost brak se brzo završio, a kako je bio avanturista, oženio se Elizabetom, a na kraju i LJubicom, koja je takođe glumica. Davne 1998. je otišao u Australiju zbog jedne žene i tamo je živeo u Pertu, Melburnu i Sidneju. Razveo se 2007. i vratio u Srbiju.

Veliku tragediju je doživeo sa svojom životnom ljubavi, Anokm Prenk koja mu je najpre bila školska drugarica, ali  je život imao surov plan za njih. Ana je poginula, a izdahnula mu je na rukama dok su sedeli na zadnjem sedištu automobila kojim je upravljao zajednički prijatelj. Ona je tada bila trudna, a Bora se nikad nije oporavio nakon toga i rekao je kako nikad neće imati decu.

Bio je veliki ljubitelj pasa,, pa je sam za sebe govorio da je kučkar: 

- Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, otkad sam se razveo - rekao je u svom poslednjem intervjuu.

Svoje dane je provodio u kafiću na Zelenom vencu, a preminuo je u 59. godini u siromaštvu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".