Након што је пао на полиграфу, он је признао да је измислио како је опљачкан зато што је у кафани потрошио паре од кредита којима је требало да плати струју.  

С.Д.  је полицији пријавио како су лопови ноћу провалили у његову кућу тако што су обили улазна врата и из собе са стола украли коверту у којој је било 120.000 динара које је два дана раније подигао у банци, а онда побегли кроз прозор.

- Пробудио сам се у три ујутро да одем до тоалета и када сам видео разваљена врата и отворен прозор и да су паре нестале, само што се нисам срушио - испричао је полицији и новинарима.

Фото: Н. Скендерија

 

У проналажењу наводних лопова полицајцима нису биле од помоћи сигурносне камере на кућама у близини пошто је те ноћи била густа магла. Узели су отиске са врата и прозора и интензивно трагали за лоповима. Посетили су места на којима је боравио и испитивали људе са којима је био у контакту.

- Утврђено је да је увече био у кафани где је потрошио доста новца и заборавио кључеве од куће. Када је скинута сумња са људи који су те ноћи били у кафани и који су видели да је имао и потрошио поприлично пара на пиће и музику, полиција је посумњала да се провала уопште догодила и да је новац украден. Пао је на полиграфу и онда све признао - открио је наш извор.

Фото: Профимедиа

 

За кривично дело лажно пријављивање Кривичним закоником су запрећене новчана и казна затвора до годину дана.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".